Кадър БТВАмериканец, женен за българка, гаси със свои средства пожара в

...
Кадър БТВАмериканец, женен за българка, гаси със свои средства пожара в
Коментари Харесай

Американец доброволец гаси пожара в Родопите

Кадър БТВ

Американец, женен за българка, гаси със свои средства пожара в Родопите.

Историята му описа във Facebook доброволец от непринудено формирование в столицата

Американец, живеещ неотдавна в София, се включи в гасенето на пожара над Нареченски бани и Югово. Браян чул за огнената буря, купил лопати, взел чартърен автомобил и дошъл на сборния пункт за доброволците в подножието на планината, съобщи Dcnews.bg.

Историята описа в персоналния си профил Лъчезар Мичев, доброволеч от непринудено формирование в столицата. Вижте я:

„ Снощи видях вест, че локални родопчани се нуждаят от помощ за погасяването на горски пожар, бунтуващ към този момент четвърти ден. С другари от доброволното формирование се организирахме самосиндикално и взехме решение да се включим в борбата с огнената буря. В 04:00 тръгнахме от София и в 06:30 бяхме на сборния пункт в подножието на планината, екипирани и подготвени. Разясниха ни дилемите, тръгнахме нагоре и след няколко часа тежък кръстосан терен стигнахме до околност с голям брой дребни дейни огнища. Водихме сложна борба с огъня и вятъра, само че успяхме да овладеем обстановката и най-после дъждът най-накрая се включи в неравната битка и за момента победихме. НО дано обясня SPARKа. Когато пристигнахме, той към този момент ни чакаше на площада, обкръжен от лопати и раници. До него стоеше мъж, който пристигна да се показа и се извини, че не приказва български. Браян, роден в USA, живеещ от скоро в София, бил чул за казуса, взел си нощес Спарк от София, купил лопати и дошъл в Наречени бани, като е трябвало да зареди за няколко часа в Пловдив. Когато дошъл, хотелът бил цялостен и се наложило да спи в колата. Брендан в 06:30 часа беше в цялостна бойна подготвеност, без да знае какво тъкмо прави, само че с голям възторг и предпочитание да помогне и да бъде потребен на някакви непознати хора, без даже да знае езика им. Браво на Брендан, бъдете като Брендан “.



 

 facebook sharing button

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР